leo hyvönen.jpg
 

Tässä on Leo

 

Early Bird -lehdenjakaja Leo Hyvönen

Leo Hyvönen aloitti Early Bird -lehdenjakajana marraskuussa 2017. Heti ensikokeilun jälkeen hän tiesi, että tämä työ sopii juuri hänelle.

–       Yllätyin myönteisesti miten hyvin lehdenjakajan työ sopii minulle. Tykkään ajaa autolla ja tehdä työtä joustavasti, omassa tahdissa. Minulla on aiempaa kokemusta lehdenjaosta Postilla, mutta siitä on vuosia aikaa. Silloin ei ollut käytössä sähköisiä järjestelmiä ja lehdet jaettiin jalkapatikassa. Opin äkkiä Early Bird -jakajan työn ja yövalvominenkaan ei ole ollut ongelma, Leo Hyvönen sanoo.

Yöllä ajellessaan Leo kuuntelee radiota ja nauttii rauhasta. Oma jakoalue Nurmijärvellä on tullut nopeasti tutuksi.

–       Sanoman lehdet jaetaan Early Birdinä arkisin klo 6.30 mennessä ja sunnuntaisin 7.30 mennessä. Sääolosuhteet saattavat joskus viivästyttää lehdenjakoa, mutta yleensä ne ovat ajallaan. Näen harvoin asiakkaita, mutta silloin kun näen, he yleensä vain kiittelevät lehdestä, Hyvönen kertoo.

Early Bird -jakajan työ ei vaadi aiempaa kokemusta, vaikka monet jakajat ovatkin työskennelleet alalla ennen Early Birdiä.

–       Tärkeintä on, että oppii muistamaan oman jakoalueensa. Valokuvamuisti auttaa omaksumaan oman alueen helposti ja nopeasti. Ja jollei valokuvamuistia ole, alueen oppii, kun ajaa sen tarpeeksi monta kertaa ajatuksella läpi.

Nurmijärven alueella Early Bird -jakajien alueet ovat pääasiassa omakoti- ja rivitalovaltaisia pientaloalueita, joissa suurin osa on tienvarsilaatikoita.

–       Kannattaa kokeilla Early Bird -jakajan työtä. Kun työskentelee yöt, päivät ovat vapaata ja työtä voi tehdä pää- tai sivutoimisesti ja myös satunnaisesti keikkatyönä.

Etsitkö sinäkin itsellesi lisäansioita?