Skip to content

Jakelijan opas

Kaikki, mitä sinun tarvitsee tietää jakelijan työstä

Jakelijan opas auttaa itsenäisinä yrittäjinä toimivia jakajia suoriutumaan tehtävästä moitteettomasti ja ajoissa. Tutustuthan ohjeisiin huolella ennen kuin ryhdyt jakelijaksi. Ongelmatilanteissa voit olla yhteydessä aluekoordinaattoriisi.

Jakelijan tehtävä

Jakajalla on tärkeä tehtävä toimittaa lehdet tilaajille sovittuun määräaikaan mennessä. Lehtien on oltava jaettuna arkisin klo 06:30, lauantaisin klo 07:00 ja sunnuntaisin klo 07:30 mennessä jakajan valitsemalla alueella eli jakopiirillä. Jokaisen jakelutehtävän eli yhden jakopiirin jakaminen kestää noin puolitoista tuntia, mutta varsinkin alussa ja vieraammilla alueilla aikaa kannattaa varata enemmän. Jakelun yhteydessä jakelija voi suorittaa myös muita toimeksiantajien tehtäviä, kuten mainosjakelua.

Jakajasovellus

EarlyBird jakelu on mobiilisovellus, joka tekee jakeluprosessista selkeää. Sovelluksen kautta voit valita jakelun alueen ja ajankohdan helposti ja nopeasti. Sovellus on saatavilla Android- ja iOS-laitteille suomeksi ja englanniksi.

  1. Lataa EarlyBird jakelu -sovellus ja rekisteröidy jakajaksi. Sovellus ohjaa sinut rekisteröitymään ja perehtymään sovelluksen käyttöön.
  2. Valitse sovelluksesta toivomasi jakelupiiri ja ajankohta.
  3. Piiristä vastaava aluekoordinaattori hyväksyy pyyntösi, minkä jälkeen saat vahvistuksen sovellukseen ja näet palkkion, joka kyseisestä jakelupiiristä maksetaan.
  4. Aloita jakelukierros menemällä jakelun aloituspaikkaan ja avaamalla sovelluksesta jakokirjan. Tilaukset ja osoitteet on merkitty jakokirjaan järjestykseen, mutta voit valita itse haluamasi jakelureitin.
  5. Kun jakelukierros on päättynyt, vahvista se valmiiksi sovelluksella.

Jakelumalli

Earlybird-jakajana voit työllistää itsesi joko yrittäjänä, kevytyrittäjänä tai freelancerina. Tutustu eri tapoihin laskuttaa täältä.

Jakelusopimus

Tutustu jakelusopimukseen ennen kuin ryhdyt jakelijaksi. Huomaathan, että jakelusopimus ei rajoita oikeuttasi tehdä muita toimeksiantoja.

Jakelualueet

Toimimme Etelä-Suomessa seuraavilla alueilla: Hyrylä, Hyvinkää, Järvenpää, Karjalohja, Karkkila, Kellokoski, Kerava, Kirkkonummi, Lohja, Mäntsälä, Nummi-Pusula, Nurmijärvi, Pornainen, Siuntio, Tuusula, Veikkola, Vihti and Virkkala.

Jakajat valitsevat itse haluamansa jakopiirin tai -piirit, joissa haluaa jakelutehtävän suorittaa ja aluekoordinaattori vahvistaa valinnat.

Jakeluaika

Lehtien jakamisen voi aloittaa heti, kun ne on toimitettu jakajan alueella olevaan noutolaatikkoon. Toimitusajat ja noutolaatikoiden sijainnit saat tietoosi aluekoordinaattorilta.

Lehdet on jaettava arkisin klo 06:30 mennessä, lauantaisin klo 07:00 ja sunnuntaisin klo 07:30 mennessä.

Muut tuotteet kuin tilatut lehdet voi jakaa erillisellä kierroksella, kuitenkin klo 16:00 mennessä.

Jakelukäytännöt

Sovelluksen jakokirjasta selviää jaettavat tuotteet ja niiden määrät sekä arvio jakelun kestosta. Jaettavat tuotteet toimitetaan noutolaatikoihin, joista jakelija noutaa ne. Mikäli tuotteissa on puutteita tai ne ovat vaurioituneita, kannattaa jakajan välittömästi ilmoittaa poikkeamista elektronisen jakelukirjan kautta sillä palkkio maksetaan vain suoritetuista ja kuitatuista jakelutehtävistä.

 

Jakopiiriin saattaa kuulua kerrostaloja, joihin tarvitsee avaimet. Noutolaatikosta löytyvät jakeluavainniput on merkitty huolellisesti piirien mukaan.

Jakelutehtäviin voi käyttää omaa autoa tai polkupyörää sekä jakelukärryjä tai -laukkua omalla vastuulla ja kustannuksella.

Jakaja vastaa jakelutehtävän suorittamisesta, joten jakajan tulee hankkia sijainen, mikäli hän äkillisesti sairastuu tai on muutoin estynyt hoitamaan jakelutehtävän. Mikäli jakaja ei saa hankittua sijaista, hänen tulee ilmoittaa asiasta välittömästi aluekoordinaattorille.

Suoritettu jakelutehtävä kuitataan sähköiseen jakokirjaan sekä jakelupiirin jakeluavaimet palautetaan noutolaatikkoon seuraavaa jakelua varten.

Palkkiot

Palkkio määräytyy jakelupiirin lehtimäärän, reitin pituuden ja vaativuuden perusteella. Jakelupalkkio on sama jokaisena viikonpäivänä ja se maksetaan vain suoritetuista ja kuitatuista jakelutehtävistä. Jakelualueiden palkkiot ovat nähtävillä sovelluksessa. Jakelupalkkiot maksetaan rekisteröimällesi pankkitilille viikoittain noin 1–2 viikon viiveellä.

Lähetä viesti