ALUEKOORDINAATTORIT esittäytyvät

EarlyBird – jakelun aluekoordinaattoreita on kolme, Sami, Timo ja Riku. He vastaavat EarlyBird jakelun toimivuudesta ja tasaisesta laadusta. Jakelun laatu onkin meille ensiarvoisen tärkeää ja siksi panostamme hyviin tekijöihin.

 
Aluekoordinaatorit vasemmalta Sami, Riku ja Timo

Aluekoordinaatorit vasemmalta Sami, Riku ja Timo

Sami on pitkän linjan kuljetusyrittäjä ja hänen yrityksensä onkin erikoistunut vaativiin ja tarkasti aikataulutettuihin lähilogistikka,-  ja sopimuskuljetuksiin. Sami aloitti Karkkilan aluekoordinaattorina heti toiminnan alussa ja on saanut EarlyBirdin laajentuessa lisävastuualueikseen mm. Nummi-Pusulan ja Vihdin jakelualueet. Lue Samin yrittäjätaustoista ja yrityksen kasvusta lisää.

 


Timo vastaa Mäntsälän jakelualueesta. Hänen kuljetusfirmansa toimittaa sopimuskuljetuksia ammattitaidolla ja asiakkaan toiveiden mukaisesti, aina perille sovitulla ajallaan. Timo on myös varhaisjakelun ammattilainen, vuosikymmenten kokemus sanomalehtien jakelusta takaa korkean jakelun laadun.

– Hoidan oman alueen kuljetuksia ja järjestelen päivittäisiä jakelun asioita. Kehitän jakelutoimintaa yhdessä asiakkaiden kanssa ja pidän jakelun laadun korkealla. Asiakkaalle se pitäisi näkyä aamukahvipöydässä vain rauhallisena lukuhetkenä ennen päivän kiireitä, Timo Väätäinen kertoo. Lue lisää Timosta ja uudenlaisesta tavasta jakaa aamun lehtiä.


Riku on aluekoordinaattoreista tuorein, hän aloitti koordinaattorin työt kun EarlyBird laajensi toimintaansa Nurmijärvelle ja Vihtiin.  Riku on toiminut perinteisenä lehdenjakajana jo useamman vuoden ja hän siirtyi EarlyBirdin riveihin heti toiminnan alkuvaiheissa. Aluksi hän kävi jakamassa Karkkilassa muutamaa piiriä freelancerina ja nyt hän tekee pääsääntöisesti jakelutyötä yrityksensä kautta EarlyBirdin riveissä.

”Huomasin että tämä EarlyBird on juuri minulle sopiva malli jota halusin heti lähteä kokeilemaan. Jo muutaman viikon jälkeen muutinkin jakelualueelle ja perustin oman yrityksen”.

Lue Rikun kasvutarina.


Kaikkia kolmea aluekoordinaattoria yhdistävät samat asiat; vankka kokemus lehdenjakelusta, yrittäjyydestä sekä näkemys jakelutyön tulevaisuudesta. Nämä ovatkin juuri niitä ominaisuuksia joita hyvältä aluekoordinaattorilta edellytetään.

 

ALUEKOORDINAATTORIn työ

 

Aluekoordinaattorin päävastuualueina on sujuva jakelu sekä hyvä palvelutaso.

Kaikki jakelureitit ja jakojärjestykset tehdään yhteistyössä koordinaattoreiden ja jakajien kanssa siten, että jakopiirit ovat mahdollisimman nopeita ja hyviä kokonaisuuksia jakaa. Jakajakunta on vakiintunutta; jokainen tekee jakelua yrittäjänä tai vähintäänkin yrittäjämäisellä otteella. Urakkana jakelu on kannattavinta ja siksi pohjatyö tehdään hyvin,  yhdessä jakajia kuunnellen.

Sami, Pate ja Riku Kasvihuoneilmiöllä tutkailemassa Nummi-Pusulan piirejä

Sami, Pate ja Riku Kasvihuoneilmiöllä tutkailemassa Nummi-Pusulan piirejä

Aluekoordinaattorin työ on hyvin vuorovaikutteista, hyvää yhteistyötä niin EarlyBird –tiimin kuin jakajienkin kesken.

 

koordinaattorin matkassa

On arki-ilta, kun aluekoordinaattori hakee lehdet Sanomalasta ja lähtee heittämään lenkkiä kohti Karkkilaa.

Sami käy hakemassa alueensa lehdet aamun jakeluun. Sanomalehdet kuten Hesari ja HBL lastataan autoon aikakausilehtien ja viikkolehtien viereen. EarlyBird – jakajat kun jakelevat aamuvarhaisella sanomalehtien lisäksi muutakin, kuten mm. Me Naiset – lehteä ja Rakennuslehteä. Lastauslaiturilla käy kuhina. Sanomalasta saa kaikki tuotteet nopeasti kyytiin ja matka kohti määränpäätä voi alkaa.

Lehdet odottavat lastauslaiturilla hakijaansa. Normaalisti lehdet saadaan kyytiin jo edellisen illan puolella.

Lehdet odottavat lastauslaiturilla hakijaansa. Normaalisti lehdet saadaan kyytiin jo edellisen illan puolella.

Kuljettaja pysyy hyvin aikataulussa, sillä tuotanto on ollut ajoissa valmis ja sää on tällä kertaa kesäisen selkeä. On hyvin todennäköistä, että lehdet saadaan toimitettua tilaajille ajoissa.

Matka Sanomalasta voi alkaa...

Matka Sanomalasta voi alkaa...

Aluekoordinaattorin kuljettamat lehdet saapuvat määränpäähänsä.

IMG_20170524_003014.jpg

Lehdet nostetaan suoraan jättölaatikkoon, josta jakajat käyvät omat lehtinippunsa hakemassa. Hyvin useasti jakajat jo odottelevat jättölaatikolla lehtiänsä. Yleensä siinä ehditään vaihtamaan muutama sananen jakajien ja aluekoordinaattorin kesken. Sää on normaali puheenaihe, se kun on jakelun kannalta usein haastavin tekijä. Onneksi jakajat ovat tottuneita auton käyttäjiä ja huonoilla keleillä maltetaan ajella varovaisemmin. Työtä tehdään ripeällä otteella, mutta turhia hötkyilemättä.

Lehtiniput jaetaan piireittäin. Kun jakajat ovat saaneet omat nippunsa, on aluekoordinaattorin hommat tehty. Tai sitten ei.

”Riippuu ihan yöstä, joskus jos on kova härdelli päällä, esimerkiksi jos tuotanto on ollut myöhässä, lähden yleensä itsekin jakamaan. Jakeluaikataulujen ollessa tiukkojaon hyvä varmistaa, että lehdet ehtivät asiakkaiden aamukahvipöytiin ajoissa”. Sami nauraa.  Varhaisjakelutyössä kun yleensä ne aamukahvit juodaan termosmukista siinä työn tiimellyksessä.

EarlyBirdit jakavat tällähetkellä sanomalehtiä, aikakausi,- ja viikkolehtiä kuin kirjeitäkin. Lisäksi EarlyBirdin jakeluverkkoon saadaan taas uutta jaettavaa, kun mukaan tulevat pienpaketit. Joulukortit sen sijaan jaetaan varmasti kuten ennenkin…